Atelier Bram van Huis Cursus goudsmeden - Atelier Bram van Huis

Cursus goudsmeden

Cursus goudsmeden bij Atelier Bram van Huis   Cursus goudsmeden bij Atelier Bram van Huis   Cursus goudsmeden bij Atelier Bram van Huis   Cursus goudsmeden bij Atelier Bram van Huis   cursus goudsmeden

 

 

Zelf een sieraad ontwerpen en maken?

Volg een cursus goudsmeden bij Atelier Bram van Huis.

Tijdens deze cursus leer je omgaan met gereedschappen als de wals, knipschaar, polijstmachine en trekbank en materialen zoals koper, messing, alpaca, zilver en goud. Je gaat gelijk aan de slag en leert de basisprincipes van ambachtelijke technieken als:

  • het maken van een ontwerp voor het sieraad
  • het uitzagen van de vorm
  • het modelleren van de uitgezaagde vorm
  • het solderen en de afwerking van het sieraad; vijlen, schuren en polijsten

Zo leer je alle aspecten van het goudsmeden. In het atelier zijn alle benodigde gereedschappen en materialen aanwezig. Aan het einde van de cursus heb je meerdere zelf ontworpen en gemaakte sieraden.

Iets voor jou?
Voor deze cursus heb je geen specifieke ervaring nodig. Heb je dat wel, dan is het mooi meegenomen. De cursus goudsmeden wordt gegeven in een kleine groep van max. 5 personen, waarbij het niveau van de cursisten dus kan verschillen. Omdat de groep klein is, is het mogelijk om jou op je eigen niveau te begeleiden. Heb je specieke wensen, geef ze aan en we bekijken samen wat haalbaar is.

Wanneer & waar?
De cursus wordt twee keer per jaar gegeven en bestaat uit 15 lessen van 3 uur, welke gegeven worden in het atelier van Bram van Huis, Oude Dijk 22 te Den Andel. De cursus start in september en januari.

De lestijden zijn van 9.30 tot 12.30 uur of van 19.30 tot 22.30 uur.

Kosten
De cursus bestaat uit 15 lessen à € 26,- excl. materialen. Bij de eerste les krijg je de rekening van het totale lesgeld € 390,- die je vervolgens kunt overmaken, op rekeningnummer: NL31RABO0304958573

Vragen?
Heb je vragen over de cursus goudsmeden of wil je je inschrijven? Neem contact op met Bram van Huis via telefoonnummer (0595) 42 47 72 of via 06 20 55 35 31.